27. 10. 2013

Domáce cvičisko pre psíka

Nedávno pribudol do našej rodiny malý hyperaktívny ušatý nezbedník, ktorý miluje pohyb a hry (na rozdiel od všetkých psíkov, ktorých sme mali pred ním) a tak sme mu vyrobili domáce cvičisko na agility. Agility je kynologický šport, pri ktorom pes pod vedením psovoda prekonáva prekážky rozostavané na parkúre v poradí, ktoré určí rozhodca. Viac info: Wikipédia


V prvom rade musím napísať, že na agility sa nehodí každý psík. Takže najskôr si dobre zvážte, či sa vám vôbec výroba cvičiska vyplatí. Psíky, ktoré sme mali predtým takéto "cvičenie" vôbec nebavilo, na rozdiel od tohto milého hyperaktívneho stvorenia, ktoré za pochvalu (a za piškótku) urobí čokoľvek, (aj salto vzad) ak ho o to požiadate :)

Výroba tohto improvizovaného cvičiska nám trvala asi hodinu a použili sme materiál, ktorý sme mali aktuálne doma - drevené koly (pôvodne určené k rajčinám), starý deravý sud, rôzne dosky, drevené latky, staré pne a dcérkin kruh na hula-hop :)


Preskakovacie prekážky sme vyrobili z drevených latiek a kolíkov. Kolíky sme zatĺkli do zeme na výšku cca 25 - 30cm a a priklincovali na ne latky (dĺžka asi 1,5m). Výšku a dĺžku (a tiež počet prekážok za sebou a rozostupy medzi nimi) si môžete prispôsobiť veľkosti vášho psíka. My sme urobili 3 prekážky a medzery medzi nimi sú cca 1,5m.



 

Tunel sme urobili zo starého deravého suda, ktorý sme podopreli tehlami, aby sa nehýbal. Môžete použiť aj plastový sud alebo dať pri seba 2 - 3 sudy, aby bol tunel dlhší.




Kladinu sme urobili z dvoch starých pňov a dosiek, ktoré sme na ne priklincovali.


Výška našej kladiny je asi 35 - 40 cm a rozpätie medzi klátikmi je asi 3m. Výšku aj dĺžku si môžete prispôsobiť veľkosti psíka.


Slalom sme urobili z drevených kolov, pôvodne určených ako kolíky k rajčinám:) ktoré sme len jednoducho zatĺkli do zeme. Medzery medzi kolmi si urobte podľa veľkosti psíka, my sme dali cca 50cm.


Kruh na preskakovnie sme vyrobili z dvoch drevených kolov zatlčených do zeme, na ktoré sme drôtom pripevnili dcérkin starý hula-hop :)



Na jeseň cvičisko jednoducho rozoberieme (koly vytiahneme zo zeme, z kladiny a preskakovacích prekážok vytiahneme zopár klincov) a upraceme. A na jar znova poskladáme. Celé cvičisko by sa dalo ešte "vyšperkovať"... latky a koly ohoblovať ešte na jemnejšie a spolu so sudom ponatierať peknými pestrými farbami.

A toto je ten malý ušatý čertík, kvôli ktorému sme vyrábali toto cvičisko :)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu



SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž